• Αντίσταση με τους Πολίτες του Χαλανδρίου
Σίμος Ρούσσος

Το Χαλάνδρι αλλάζει με συνέπεια και σοβαρότητα!

Τα τελευταία εννέα χρόνια έχει συντελεστεί στην πόλη έργο μετρήσιμο, με δουλειά, συνέπεια και σοβαρότητα!

Καθαριότητα, ανακύκλωση, έργα υποδομών, αντιπλημμυρικά, αθλητικοί χώροι, πλατείες, νέο δημαρχείο, ασφαλτοστρώσεις, εμβληματικά έργα αναπλάσεων, ευρωπαϊκές επιτυχίες, έργα προσβασιμότητας και ενεργειακής αναβάθμισης, ένταξη στο Σχέδιο Πόλης της έκτασης των 1.200 στρεμμάτων του «Πεύκο Πολίτη», αλληλεγγύη, πολιτιστικές δράσεις για όλους, προστασία των ευάλωτων, προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος και της περιουσίας του Δήμου, προάσπιση των δικαίων αιτημάτων των εργαζομένων…

 Το Χαλάνδρι βαδίζει με σιγουριά στο μέλλον και γυρνά την πλάτη σε όσους λειτούργησαν στο παρελθόν ως «ιδιοκτήτες» της πόλης και διοίκησαν με προσωπικές στρατηγικές προς όφελος «ημετέρων».

Η πόλη αλλάζει ριζικά και αμετάκλητα, με ανθρώπους προσηλωμένους στα συμφέροντα της πόλης και των Χαλανδραίων.

Το πλήρως ανανεωμένο, αξιόλογο και πολύχρωμο ψηφοδέλτιο για τις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου, αποτελεί την πιο ισχυρή απόδειξη ότι. πέρα από κομματικές ταμπέλες και διαφορετικές ιδεολογικές προσεγγίσεις, η καθημερινότητα της πόλης θέτει τα δικά της αμείλικτα ερωτήματα, στα οποία η «Αντίσταση με τους Πολίτες του Χαλανδρίου, μπορεί να απαντήσει με τρόπο προοδευτικό και ενωτικό, προς όφελος της πόλης και των πολιτών της.

Σίμος Ρούσσος
Δήμαρχος Χαλανδρίου

Βιογραφικό

ΡΟΥΣΣΟΣ ΣΥΜΕΩΝ (ΣΙΜΟΣ)

YΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ

Γεννήθηκε το 1965 στην Αθήνα και από το 1967 ζει στο Χαλάνδρι.

Έχει σπουδάσει πολιτικές επιστήμες και διεθνείς σχέσεις στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και δημοσιογραφία στο Τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας. Είναι παντρεμένος με τη Βενετία Τσάκωνα και έχει δύο παιδιά.

Παιδί αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, δραστηριοποιήθηκε από μαθητής στα κοινά. Στέλεχος της ΚΝΕ και του ΚΚΕ την περίοδο 1980-1989, αποχώρησε την περίοδο της κυβέρνησης Τζανετάκη. Από το 1990, ανένταχτος, συμμετέχει σε διάφορες πρωτοβουλίες για τον διάλογο και την κοινή δράση της αριστεράς.

Το 1990-1992 συμμετείχε στην «Πρωτοβουλία Πολιτών» και το περιοδικό «Ακροβασία στο Χαλάνδρι». Μέλος της επιτροπής αγώνα για την ένταξη στο σχέδιο του Πεύκο Πολίτη (1997-2000). Ιδρυτικό μέλος και αντιπρόεδρος του συλλόγου της Τούφας (1999-2002). Μέλος της συντονιστικής επιτροπής φορέων ενάντια στην Ελευθέρα Πεντέλης (1998-2002). Μέλος του συλλόγου προστασίας Ρεματιάς. Μέλος της επιτροπής για τη σωτηρία του εργοστασίου Δουζένη (2005-2008). Μέλος της επιτροπής για την αποτροπή της εγκατάστασης του υπουργείου Οικονομικών στον χώρο του Νομισματοκοπείου (2007-2008).

Ιδρυτικό μέλος της «Αυτόνομης Αριστερής Συσπείρωσης» και συντάκτης της εφημερίδας «ΣτάΣΗ στο Χαλάνδρι».

Υποψήφιος δήμαρχος του συνδυασμού «ΑντίΣΤαΣΗ» στις δημοτικές εκλογές του 1998 και του 2002.

Εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος της «Αντίστασης με τους Πολίτες του Χαλανδρίου» το 2006 και το 2010.

Μέλος του ΔΣ της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ) από το 2014 έως το 2018.

Δήμαρχος Χαλανδρίου από το 2014.