• Αντίσταση με τους Πολίτες του Χαλανδρίου
  • 29 Σεπτεμβρίου 2023
  • Νέα

Στηρίζουμε την αλήθεια, τη συνέπεια, το έργο, γιατί στηριζόμαστε στην μνήμη όσων έγιναν και στην βεβαιότητα όσων μέλλονται να γίνουν.

 

Στις δημοτικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου στο Χαλάνδρι, δεν κρίνεται μονάχα το όνομα ενός δημάρχου ή μια μάχη εντυπώσεων αλλά ένας ολόκληρος τρόπος ζωής, ένας νέος κόσμος που αποκάλυψε και καλλιέργησε η τωρινή διοίκηση από το 2014 μέχρι σήμερα, μια νέα ουσιαστικά πόλη με εντελώς αναβαθμισμένες δυνατότητες.

Τι μας εντυπωσίασε: Το ήθος και η ευθύτητα, η τιμιότητα και η υπομονή, η δημοκρατικότητα και η λογοδοσία, η επικοινωνία με τον πολίτη.

Πώς είδαμε την πόλη μας να αλλάζει: Άνθισε ο πολιτισμός, αναπτύχθηκαν δομές σύγχρονες όπως στους τομείς της ανακύκλωσης και της βιωσιμότητας, στηρίχθηκαν τα σχολεία, τα οποία άλλαξαν όψη, ενισχύθηκε η κοινωνική πολιτική.

Πλάι σε αυτά ο δήμος δημιούργησε την ευκαιρία να μιλήσουμε εμείς και άλλοι για την σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας.

Δύσκολα μπορούμε να θυμηθούμε να μας καλούν να μιλήσουμε για το αντιδικτατορικό αγώνα και το κίνημα του ναυτικού ενάντια στην Χούντα, δύσκολα μπορούμε να  θυμηθούμε να τιμάται ο αγώνας αυτός από άλλον φορέα, με αυτόν τον τρόπο, να τιμώνται δηλαδή όσοι συμμετείχαν στην ανταρσία του Α/Τ Βέλους: ο δήμος μας κάλεσε να μιλήσουμε σε δημόσια εκδήλωση για αυτά, χωρίς να μας δεσμεύσει, λογοκρίνει, εμποδίσει να εκφραστούμε ανεξάρτητα και ελεύθερα, ακηδεμόνευτα και αυθόρμητα. Τον ευχαριστούμε για αυτό.

Το να δηλώσουμε την στήριξή μας στον Σίμο Ρούσσο είναι κάτι περισσότερο από στήριξη σε έναν και μόνο δήμαρχο, είναι πολύ περισσότερο η στήριξη σε όσα συγκροτούν την ίδια μας την μνήμη. Μια μνήμη που ακριβώς επειδή είναι τόσο ισχυρή, μας δεσμεύει να επενδύσουμε με ανάλογο τρόπο στο ίδιο το μέλλον.

Αντισταθήκαμε ως Έλληνες στρατιωτικοί στους φαύλους της επταετίας, για να ενώσουμε τους Έλληνες, στηρίζουμε τον Σίμο Ρούσσο, για να ενώσουμε τους πολίτες του Χαλανδρίου σε πορεία ανάπτυξης και προόδου της πόλης μας.

Δεν μπορούμε να κάνουμε πίσω από αυτό, γιατί θέλουμε να είμαστε με όσα οραματιζόμαστε μαζί με τους πολίτες και όχι ενάντια σε αυτούς. Αυτό άλλωστε συνάδει με την ως τώρα πορεία μας.

 

Τα μέλη του πληρώματος του Α/Τ Βέλους και πολίτες του Χαλανδρίου

Αλέξανδρος Αβραάμ

Μιχάλης Σαμψών

Γιώργος Σαραφιανός